Jak vybrat ten správný nůž?
Jsou pro Vás názvy různých kuchyňských nožů záhadou a nevíte k čemu jsou jednotlivé typy nožů nejvhodnější? Jaký je rozdíl mezi kuchyňským a kuchařským nožem? Pokud nevíte, jaký kuchyňský nůž si pořídit, přečtěte si náš jednoduchý návod.
Kvalitní ostrý nůž je základem pro každodenní práci v kuchyni. S tupým nožem se nejen špatně pracuje, ale můžete s ním znehodnotit krájenou surovinu a to by byla velká škoda. Značka NAIFU Vám nabízí pouze kvalitní, prověřené a odzkoušené nože z damaškové oceli. Zakládáme si na tom, aby naše nože nejen pěkně vypadaly, ale zároveň se s nimi dobře pracovalo a jejich údržba byla co nejpohodlnější.
Jako základ si Vám dovolujeme nabídnout trojici nejvýznamnějších nožů, začínající u klasického univerzálního nože o délce 24,5 cm, doplněného robustním v Evropě a v Americe nejpoužívanějším šéfkuchařským nožem (anglicky chef knife) o délce necelých 34 cm až po jeho asijskou variantu SANTOKU nože o délce 31 cm.